Музика

Музика

Оперската пејачка Ивана Здравкова која живее и работи во Австрија поради коронавирусот ги откажа своите концерти и претстави

Оперската пејачка Ивана Здравкова е една од нашите музичарите во странство, затекната од забраните за работа поради Коронавирусот....
Музика

Нашите бисери по светот: „Што ми е мило и драго“ – онлајн, испеана од тројца братучеди, музички уметници во три различни земји (ВИДЕО)

Оперскиот пејач Благој Нацоски кој со години живее и работи во Италија, заедно со своите братучеди диригенти, ја испеаја старата македонска...
Музика

Уживајте во добра музика: Почнува карантин концертот на музичари од Балканот: „Од пријател до пријател 2“ (ВИДЕО)

Околу 25 музичари од Македонија, но и од регионот (Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија) одлучија креативно да го исполнат времето кое...