Општини

Општини

Скандал: Наместо да ја следат наставата, ученици во Штип служат како технички персонал и вршат физичка работа

Учениците во СОУ „Јане Сандански” во Штип наместо да ја следат наставата, да стекнуваат нови знаења и вештини, тие служеа како технички...
Општини

Општина Прилеп склучила договор за зимско одржување во „4 очи“, а за тоа платила над 14 милиони денари (ФОТО)

Општина Прилеп склучила договор за  одржување и заштита на автопати, улици и патишта (зимско одржување) на територијата и за потребите...
Општини

ВМРО-ДПМНЕ ОК Кавадарци: Тодоров и СДСМ ги трујат кавадарчани и граѓаните на Република Македонија

Претседател на ОО СДСМ Кавадарци Горан Тодоров и СДСМ ги трујат кавадарчани и граѓаните на Република Македонија, ова денеска на прес-конференција...
Општини

ВМРО-ДПМНЕ ОК Гостивар: Како да ѝ се верува понатаму на оваа расипничка Влада на која пораката до народот гласи „Се гледаме на дното“

Вчера во Гостивар, СДСM одржа трибина, на која говорници, нивни активисти, ги убедуваа малубројните своите сопартијци, дека овие три...
Општини

ВМРО-ДПМНЕ ОК Прилеп: Прилепското езеро испразнето пред претстојната земјоделска сезона, тутунарите загрижени

Поради неспособностa на СДСМ да менаџираат со езерото, во прашање е ставена иднината на 10.000 земјоделски семејства од целиот регион,...
Општини

УМС на ВМРО-ДПМНЕ Крушево до градоначалникот: Граѓаните го видоа вашето лицемерие Томе со лажните ветувања и фамилијарните вработувања и унапредувања

Градоначалникот на Крушево Томе Христоски, вчера пиша дека лицемерие било тоа што ВМРО-ДПМНЕ го посети Норово, велат од Унијата на млади...