Општини

Општини

ВМРО-ДПМНЕ ОК Свети Николе: СДС И Зоран Заев ги поминува последните денови од нивното криминално и расипничко владеење

Криминалната структура која три години не‘ држеше како заложници во сопствената држава, почна да лизга по удолница. Дојде крајот на...
Општини

ВМРО-ДПМНЕ ОК Кичево: Ниту еден проект кои СДСМ го ветија на граѓаните на Кичево не го реализираа (ВИДЕО)

ВМРО-ДПМНЕ ОК Кичево преку изјава за медиумите порачаа дека ниту еден проект кои СДСМ го ветија на граѓаните на Кичево не го реализираа. Тие...
Општини

Жителите на Чанаклија пет дена немаат вода за пиење- општината не презема ништо, граѓаните спасот го наоѓаат во цистерните со вода

Веќе пет дена неколку стотици жители немаат вода за пиење на влезот на населеното место Чанаклија. Тие преку соопштение до јавноста...
Општини

Заев спротивно на закон, го назначил Нефи Усеини за член на надзорен орган на Центарот за социјална работа во Охрид

Поранешниот премиер Зоран Заев, на неколку дена пред заминување од функцијата, на незаконит начин го поставил советникот во Советот...
Општини

Скандал: Наместо да ја следат наставата, ученици во Штип служат како технички персонал и вршат физичка работа

Учениците во СОУ „Јане Сандански” во Штип наместо да ја следат наставата, да стекнуваат нови знаења и вештини, тие служеа како технички...
Општини

Општина Прилеп склучила договор за зимско одржување во „4 очи“, а за тоа платила над 14 милиони денари (ФОТО)

Општина Прилеп склучила договор за  одржување и заштита на автопати, улици и патишта (зимско одржување) на територијата и за потребите...