Вести

Вести

Мисајловски: Денеска остваривме повеќе средби со високи претставници на Стејт Департментот, како и различни организации од политичкиот и општествениот живот во Вашингтон

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Владо Мисајловски е во работна посета на Вашингтон од каде објави статус на Фејсбук во кој пишува дека...
Вести

Колев: Директорката да си поднесе оставка, а негувателката да биде суспендирана до разрешницата за случајот со давање на електронски цигари на деца во градинка

Директорката да си поднесе оставка, а негувателката да биде суспендирана до разрешницата, очекува градоначалникот на Велес, Марко Колев...
Вести

Мицкоски: Попусти им се гимнастиките со измените во Кривичен законик, ви гарантирам дека одговорност ќе има за се што е направено

Попусти им се гимнастиките со измените во Кривичниот законик, јас ви гарантирам дека одговорност ќе има за сето она кое беше направено,...
Вести

Мицкоски: Ќе ги слушнеме потребите и барањата на граѓаните и ќе го преточиме во следната програмата која што владата на ВМРО-ДПМНЕ ќе ја реализира

Денеска од Охрид како ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата која што ја предводи ВМРО-ДПМНЕ започнавме една акција во Македонија која што има за...
Вести

Редовно чистење на ѓубрето, посебни хранилишта и електричен напон, мерки против мечките кои влегуваат во селата во Маврово-Ростуше

Владата, на денешната седница, го разгледа Записникот од седница на Управувачкиот комитет за координација и управување во системот...
Вести

Народниот правобранител најави постапка, а инепкторатот надзор во „Демир Хисар“ по случајот со 17-годишното момче со аутизам

Институцијата народен правобранител ќе поведе постапка за случајот со 17-годишно момче со аутизам, за кое претходно во медиумите беше...
Вести

Мицкоски: Трпејца ќе добие нова канализациона мрежа и колекторски систем за што ќе се инвестираат речиси 2 милиони евра

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски и градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков денеска беа во посета на Трпејца. „Заедно...
Вести

За молерисани занимални во скопска градинка прес-конференција држеа премиерот, министерката Тренчевска, градоначалникот Герасимовски и тројца пратеници

Премиерот Димитар Ковачевски, министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска, потпретседателот на Собранието Горан...
Вести

Мицкоски: Кампањата „Важно е! Од тебе зависат промените“ е обединување на секој еден протестен глас кон политиките на власта, повикувам на мобилизација и масовност бидејќи од народот зависат промените

Мислиме дека е важно да се обедини секој оној протестен глас во смисла протест кон политиките на Владата. Да нема дисипација на тие гласови...
Вести

Мицкоски: Повикувам Европа да не дозволи во 21 век повторно руските интереси на Балканот да бидат реалност и да се случи асимилација на македонскиот народ

Во историјата наназад секогаш кога Бугарија се обидувала да го асимилира македонскиот народ или да го негира македонскиот идентитет...
Вести

Мицкоски: Алармот е вклучен, ќе ги слушнеме кои се проблемите и што им недостасува на граѓаните, а потоа и ќе понудиме решенија

ВМРО-ДПМНЕ денеска од Охрид  ја почна акцијата која што има наслов „Важно е! Од тебе зависат промените“. -Акција со која што планираме...