Култура

Култура

Билјана Драгичевиќ Пројковска лауреат на Меѓународниот театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговоски“

Актерката Билјана Драгичевиќ Пројковска е годинашен лауреат на Меѓународниот театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговоски“ – награда...
Култура

Ученици од општина Жабаљ во Србија ќе ја претставуваат Македонија на фестивалот „Ритам на Европа“

На 16-тиот фестивал „Ритам на Европа“ во Зрењанин, првпат ќе биде претставена и Северна Македонија, од ученици на општина Жабаљ во Србија....
Култура

По повод Денот на независноста: Бесплатни културни настани и слободен влез во музеите, галериите и на локалитетите

По повод 8 Септември, Денот на независноста на Република Северна Македонија, под мотото „Гласник на слободата“, Министерството за култура...