Економија

Економија

Славески: За жал капацитетот на оваа влада не може да го постигне потенцијалот на македонската економија

Професорот на Економскиот факултет Трајко Славески во гостување во емисијата “Во светот на бизнисот”, ги коментираше проекциите на...
Економија

Мицкоски: 80% од странските директни инвестиции се реинвестирана добивка на претпријатијата донесени во време на ВМРО-ДПМНЕ

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во вечерашната емисија „200“ кажа дека претседателот на Владатa, Зоран Заев вели дека...
Економија

Ништо од ветувањата на Заев за 5 % раст на економијата, Светска Банка со проекција на економскиот раст од 2,9 %

Според новиот извештај на Светска Банка за земјите од Западен Балкан преценките за Македонија се дека растот во 2019 година ќе изнесува...
Економија

СДСМ преку соопштение призна, бројот на сиромашни во последниве две години е зголемен за 100 илјади граѓани

СДСМ во вчерашното свое соопштение потенцира дека во времето на претходната власт 400 илјади граѓани живееле под прагот на сиромаштијата....