Економија

Економија

Данев: Политичката матрица на СДСМ е едно да ветува, но кога ќе дојде време да се исполни е нешто сосема друго

Очекував дека министерот ќе го одржи зборот и ќе биде присутен на сите дебати во однос на Буџетот и во комисиската расправа, и верувам...
Економија

Кузмановска: Оваа Влада ги имаше најкатастрофалните економски политики во време кога Европа имаше секаде раст од над 3 %

На денешната расправа на Комисијата за финансирање на буџет имаше обраќање пратеничката од редовите на ВМРО ДОМНЕ Лилјана Кузмановска. Кузмановска...
Економија

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ повторно манипулира со македонските земјоделци, зелената нафта е уште едно „ЌЕ“ ветување на криминогената власт на СДСМ

СДСМ повторно манипулира со македонските земјоделци.  Зелената нафта е уште едно „ЌЕ“ ветување на криминогената власт на СДСМ. Ветуваа...
Економија

Вработените во МЖ Транспорт бараат плата до четврток, од петок најавуваат престанок на работните обврски

Независниот синдикат на машиновозачите и железничарите на Македонија, Синдикалната организација на вработнеите на подружница влеча...