Економија

Економија

Лазаров: Голем дел од антикризните мерките на власта нема да се реализираат, а потребен е нов четврти сет 

Во емисијата Економски Магазин на Алсат телевизија гостуваше претседателот на комисијата за економија и финансии на ВМРО-ДПМНЕ, Дарко...
Економија

Лазаров: Власта прави вештачко подигнување на очекувањата на граѓаните, ја губиме извозната конкурентност на економија

Во емисијата Економски Магазин на Алсат телевизија гостуваше претседателот на комисијата за економија и финансии на ВМРО ДПМНЕ, Дарко...
Економија

СДСМ вртоглаво ги „заглавува“ наредните генерации- Откако Владата се задолжи за 48 милиoни евра, најавено ново заборчување од 60 милиони евра

Продолжува задолжувањето без мерка, кое секако, паѓа на грбот на македонските граѓани. Имено на официјалната страна на Народна Банка...
Економија

Со уредба продолжен рокот во кој ќе се менуваат договорните услови на кредитите за 90 дена по вонредната состојба

Се продолжува рокот во кој банките и штедилниците можат да ги променат договорните услови на кредитните изложености на правните и физичките...
Економија

РКЕ: Граѓаните да продолжат да ги користат новите дигитални услуги од енергетските и комуналните претпријатија до враќање во нормала

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) апелира до потрошувачите да продолжат да ги користат новите дигитални услуги...
Економија

Државата контра трговците со нафта, РКЕ нанесува сериозни штети на нафтените компании, можно нарушување на пазарот

Регулаторната комисија за енергетика излезе со нови специфични тежини и густина на дериватите кои се користат во методологијата за...
Економија

Само 20% граѓани се задоволни од економските кризни мерки, голем дел поддржуваат намалување на платите во јавниот сектор

По кризата предизвикана од економскиот застој поради коронавирусот, 38 отсто од вработените очекуваат намалени приходи. 35% од јавниот...