Технологија

Технологија

Овие апликации за Ајфон ќе ве предупредат пред земјотрес – не сте ни знаеле дека постојат, а може да ви го спасат животот!

Додека Андроид има наменски сервис за земјотреси, Ајфон и ИОС се снаоѓаат со локалните услуги и нудат опции со дигитален потсетник кој...
Технологија

Што се случува? Многу од луѓето во светот останаа без своите Фејсбук профили – без никакво предупредување

Корисниците на Фејсбук ширум светот открија дека пристапот до нивните профили е заклучен – без очигледна причина. „Вашиот Фејсбук...