Храна и пијалаци

Храна и пијалаци

ВНИМАВАЈТЕ: Не пишува „канцерогени материи“, туку некое шифрирано име- ова се најстрашните состојки во процесираната храна

Хемикалиите што се користат како пестициди и заштитни средства во процесот на одгледување на растенијата што се користат во производството...
Храна и пијалаци

Не смеете да замрзнувате веќе одмрзнат сладолед: Прочитајте зошто е опасно тоа и внимавајте во иднина!

Лето е, а кога е топло, нема ништо поубаво од тоа да се разладите со вкусен сладолед. Сепак, и од него демне опасност, особено ако не го...
Храна и пијалаци

Колку и да сте љубител на сладолед, ќе се замислите дали да го пробате овој – погледнете од што е!

Слаткарницата Ајс Артисан Ијскрим во Фалкиркук во Шкотска создаде сладолед од мајонез. Сопственикот Кајл Џентлмен изјави дека идејата...