недела, 22 мај 2022

Регион

Бугарскиот европратеник Џамбаски: Македонија утре може да ги почне преговорите со ЕУ, ако вечерва го свика Собранието и го промени Уставот

Претпоставувам дека премиерот ќе продолжи да бара начини како да ја заобиколи бугарската позиција и со тоа да...
Вести

Муцунски: Владата води попустлива политика во преговорите со Бугарија, бугарските барања не смее да влезат во преговарачката рамка

Имајќи предвид дека владата води попустлива политика во делот на надворешната политика, граѓаните се загрижени...
Економија

Муцунски: Популистичките статистики ништо не значат за граѓаните кои имаат се поголеми трошоци за живот и живеат се посиромашно

Во однос на номиналното зголемување на платата која статистички се случува, но, граѓаните се сведоци дека заради...