понеделник, 16 мај 2022

Вести

„Парите обезбедени од Светска банка за општините стојат и никој не ги користи, затоа што на СДСМ и ДУИ им пречи што најголемиот дел ги раководат кадри на ВМРО-ДПМНЕ“

Факт е дека парите обезбедени од Светска банка стојат и не ги користи никој, затоа што на СДСМ и ДУИ им пречи тоа...
Вести

Димитриеска Кочоска: Имавме инфлација и раст на цените пред другите земји, а власта трошеше милиони на непродуктивни трошоци за време на криза

Инфлацијата кај нас почна од 2020 година, а сега сме 2022. Ние веќе имавме раст на цените во однос на другите земји....
Вести

Димитриеска Кочоска: Имаме многу висока корекција на инфлацијата нагоре, а се нема соодветна корекција на БДП, тоа јасно кажува дека нема да се заврши ниту со 2.9% БДП туку тој ќе биде многу понизок

„Не треба да го заборавиме моментот дека имаме корекција нагорна на стапка на инфлација за прв пат толку голема...