вторник, 25 јануари 2022

Вести

Николоски: Со оваа власт се рушат темелите на државата, граѓаните не можат егзистенција да обезбедат, потребни се предвремени парламентарни избори за да се случат промени

Предвремените парламентарни избори се потреба повеќе на Македонија, отколку на ВМРО-ДПМНЕ, бидејќи ВМРО-ДПМНЕ...
Вести

Ѓорчев: Димитров ги прифати сите позиции на Бугарија со договорот, сега предупредува, тоа е бегање од сопствената совест, потребно е да се воспостави реципроцитет

Поранешниот амбасадор на Македонија во Бугарија Марјан Ѓорчев, вечерва во отвореното студио на 24 Телевизија,...
Вести

Николоски: Македонија по корупција е на исто ниво со Колумбија и Етиопија, државата не е средена, затоа немаме датум за почеток на преговори

Денеска стигна извештајот за корупција и Македонија е рангирана по корупција со Косово Колумбија Етиопија, Гвајана,...
Скопје

Стефковски: Извештајот од комисијата за теренска проверка на договорите за уличното осветлување утврди дека е направена штета врз буџетот на општина Гази Баба

Комисијата за теренска проверка на договорите за уличното осветлување го достави извештајот за спроведената...