четврток, 16 септември 2021

Вести

Николоски: Има целосна партизација на системот, затоа за некои лица од службите имаат секакви детали, ама за некои кои треба да се во затвор не знаат ништо

Во случајот со Рашковски, контролата во судството и обвинителството им измрда, тогаш се пресметуваа со Шекеринска...
Вести

Николски: И по десет дена од горењето на модуларната болница во Тетово нема никакви детали од истрагата, дополнително интересна ќе е онаа за квалитетот на модуларните болници

Заев е главата на кругот, мафијата, ако падне главата а системот ќе падне цел систем. Заев одговори нервозно дека...
Вести

Нацев за германските експерти во изгорената Ковид болница: Не ме изненадува недовербата на граѓаните во нашиот систем, затоа што сме биле сведоци како истраги се политизираат

Не ме изненадува таа наша недоверба во нашите органи, во нашиот систем, во нашите истражители, во нашите министерства,...
Вести

Николоски: Концептот на Заев е да се повлекува од проекти, ама никако да паднат луѓе од неговиот тесен круг мафијашки

Оваа Влада работи по систем на мафија, тие се мафија. Тие не го сфатија случајот сериозно, веднаш отидоа таму, направија...
Вести

Лефков: Во ден кога Македонија имаше 1.117 заболени од КОВИД, директорите на јавните установи водеа кампања „Поддршка за Венко“

Од тридневната жалост, денот сабота сите директори од јавните установи го посветија на господинот Венко Филипче...
Вести

Лефков до Калеска Ванчева: За оставка од морален чин нема потреба од навлегување во правни лавиринти, а според член 115 од Деловникот Филипче можеше да ја даде пред Собранието

Рековте од каде ќе најдеме луѓе и овде ме потсетувате на реториката на Зоран Заев од 2018-тата година кога беа скандалите...
Вести

Народен правобранител: Дигиталните учебници предизвикуваат дополнителен трошок за родителите, не се сите снабдени со соодветни уреди за квалитетно образование

Народниот правобранител Насер Зибери за „Анализа“ на ТВ 24 истакна дека констатирани се низа пропусти во образованието...
Вести

Ѓорчев за скандалот со дипломатот Миленковски: Голем срам и недостоен чин за македонската дипломатија, МНР има одговорност за случајот

Поранешниот амбасадор Марјан Ѓорчев за скандалот со дипломатот Миле Миленковски кој беше уапсен во Србија и за...