петок, 9 јули 2021

Вести

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Од Солун за Скопје тргна првиот воз, грчка војска го уби војводата Васил Чакаларов, а бугарска народниот херој Цветан Димов

Првиот воз во Македонија тргнал по помалку од половина век од пуштањето на првата железница во светот. Тоа се случило...