вторник, 25 мај 2021

Вести

Во Романија кога власта го продала земјиштето пропаднале околу 300 000 мали фарми, тоа ќе се случи и во Македонија ако власта го продаде земјоделското земјиште

Што ќе им оставиме на нашите потомци ако се усвои новиот предлог закон за легализација на дивоградби и продажба...
Вести

Скопје наликува на Рио и Сао Паоло со дивоградбите кои сака власта да ги амнестира со член 41 со новиот предлог закон за легализација на дивоградби

„Најспорниот член од новиот предлог закон за легализација на дивоградби и продажба на земјоделско земјиште е...
Вести

Трајанов и Давидовиќ: Се лицитираше ветинг, операција метла, но не се спроведе ништо, имаме некредибилен судски систем и политички затвореници

Ништо не се прави на полето и ништо не се презема за да се сменат работите во судството. Впрочем она што се лицитираше...
Вести

Мицкоски оствари средба со шефот на ОБСЕ во Македонија, Која: Власта не се справи добро со пандемијата, а од земјата направија заробена држава

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денес оствари средба со шефот на ОБСЕ во Македонија, Клеменс Која,...