вторник, 11 мај 2021

Вести

Ласовска: При упис на децата во прво одделени има прашање дали детето е родено во Република Северна Македонија, тоа е лажирање, првоодделениците се родени во Република Македонија

Владеачкото мнозинство не е подготвено за декларација која ќе биде усвоена во Собранието, затоа што калкулираат...
Вести

Андоновски: Со реформи каде Луј Витон ташни се шетаат од кабинет на премиер во кабинет на министер нема да добиеме поддршка во Европа

Со вакви реформи каде се шетаат со Луј Витон ташни од еден кабинет на премиер до кабинет на министер, нема мотивација...
Вести

Јанкуловски: Демократската фасада не и личи на власта, имаат празна и патетична реторика во однос на надворешните прашања за Македонија

„Се изгледа празна реторика, посебно сега кога го слушам, а го нарекувам фејсбук министер овој поранешниот за...
Вести

Боцевски: Додека на списокот за избор на кандидати на Академијата за судии и обвинителите се лица блиски до СДСМ и Заев, Македонија нема да може да се справи со корупцијата

Ивица Боцевски, поранешен вицепремиер за евроинтеграции и амбасадор во своето гостување во емисијата „Само вистина“...