четврток, 22 април 2021

Вести

НА ДЕНЕШЕН ДЕН ПРЕД 106 ГОДИНИ: Од заседа бил убиен Јане Сандански, врвна фигура во македонското национално ослободително движење

На денешен ден пред 106 години бил убиен Јане Сандански. Неговото убиство(22.04.1915) се случило додека тој патувал од...