понеделник, 18 јануари 2021

Вести

Грозданов: Од преголемиот страв владејачката структура игра со сета сила да го сруши Христијан Мицкоски од лидер на ВМРО-ДПМНЕ

„Од владејачката структура играат со сета сила да го срушат Христијан Мицкоски од лидер на ВМРО-ДПМНЕ. Христијан...
Вести

Арсовски: Додека сите други влади во регионот и во Европа се борат што повеќе да снабдат вакцини, оваа влада е заинтересирана да спроведе политички попис

„Оваа влада прави се наопаку од она кое што треба да го прави. Додека сите други влади во регионот и во Европа се...
Вести

Арсовски: Каде што оваа Влада има замешано прсти е тотален неуспех и крах – Покрај фамозниот договор со Бугарија, Македонија не доби датум

Димче Арсовски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ вечерва гостуваше во „Радио Лидер“ каде што нагласи дека секаде каде...
Вести

Арсовски: Додека земјите во регионот започнаа со вакцинација против КОВИД-19, Владата на Заев лицитира со датуми и бројка на вакцини кои никако да пристигнат

„Додека целиот регион со петни жили се обидуваат да најдат што поголема бројка на вакцини за своите граѓани очигледно...
Вести

Петрушевски: Проблемите на МРТВ произлегуваат од финансискиот момент, односно од моментот што владата не си ги извршува своите обврски кон истата

Проблемите на МРТВ произлегуваат од финансискиот момент или од моментот што владата не си ги извршува своите...
Вести

Горачинова – Илиева за Царовска: Јас не знам како таа се нафати да стане министер за образование, со вакви експерименти се влошува образовниот систем

„Срамно е со немање на никакво искуство во било кој степен на образованието да стане министер, таков е примерот...