петок, 27 ноември 2020

Вести

Османи на Алсат: Официјално е предложено од Софија дека македонскиот јазик е заснован на западно-бугарски дијалект и тоа го нема во досегашниот догово

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, во интервју за „360 степени“, вели дека барањето на Бугарија да...
Вести

Велјаноски: Заев врши директен упад во историјата на македонскиот народ и директно го загрозува националниот идентитет и посебноста на македонскиот народ

Овој протест е реакција на интервјуто на премиерот Зоран Заев и на неговиот обид да му ги одземе достоинството,...
Вести

Сајкоски од Охрид: Историјата не може да биде прашање за кое што ќе се договараат двајца лидери на две држави, историјата не се решава со два потписи

Денеска ВМРО-ДПМНЕ покрај Охрид протестира во уште шест града во Република Македонија, рече пред охриѓани генералниот...
Вести

Јакимовски: Заев е неуспешен во се и игра картата за влез во ЕУ, затоа и ветувал се на Бугарија и затоа распродава се македонско

Не може да се прави компромис за се. Зоран Заев игра само на карта на ЕУ зошто цела друга приказна му е неуспешна...
Вести

Јакимовски: Заев е неуспешен во се и игра картата за влез во ЕУ, затоа и ветувал се на Бугарија и затоа распродава се македонско

Не може да се прави компромис за се. Зоран Заев игра само на карта на ЕУ зошто цела друга приказна му е неуспешна...