петок, 30 октомври 2020

Вести

„Социјалдемократијата во светот и онаа во Македонија”

Од секогаш ми било задоволство да ја разгледувам политичката теорија, од онаа најдесната, до најлевата, од онаа најрадикалната до онаа најреакционерската. Денес одлучив накратко да направам една компарација на социјалдемократијата во светот и онаа во Македонија ( ако воопшто може да се нарече социјалдемократија ).   Социјалдемократијата...