вторник, 6 октомври 2020

Вести

Нелоски до Каевски: СДСМ не ги прифати предлог-мерките на ВМРО-ДПМНЕ за угостителите и сега затоа овој сектор е во ваква катастрофална состојба

-ВМРО-ДПМНЕ даде одредени предлог-мерки за угостителите кои вие СДСМ и владата не ги прифативте. Значи ние предложивме...
Вести

Нелоски: Како што кажуваше ВМРО-ДПМНЕ во минатото, добрососедскиот договор со Бугарија само ќе произведува нови проблеми

Во емисијата Само вистина на Канал 5 телевизија Владимир Нелоски, претседател на Градски комитет Скопје на ВМРО-ДПМНЕ...
Вести

Јовановски: Декларативно се приоретизира заштитата на животната средина, а институциите немаат капацитети да ги решат проблемите

Антонио Јовановски граѓански активист од Здружението на граѓаните „Биди зелен“ во вечерашната 24 Анализа на...
Вести

Оваа држава бележи најголемо дневно зголемување на нови случаи од коронавирусот – Погледнете каква е состојбата во светот

Според најновите податоци, во светот со новиот коронавирус досега се заразени 35.876.857 лица. Од последици од Ковид-19...
Вести

Бишлиоска: Голем број на медицински сестри ќе ја напуштат државата и ќе ги потполнат испразнетите места во здравствените установи во Европа

Генерално имаме секојдневни известувања од многу болници ширум државата каде што медицинските сестри пред се...