петок, 29 мај 2020

Вести

Николовска: Политичар јавно ја објави квалификацијата за дело тероризам, уште пред да биде почната постапката, постои селективно одбирање кој да биде казнет за истото

Вечерва во телевизија Алфа во емисијата „Што не е јасно“, адвокатката на еден од обвинетите за случајот за 27 април,...
Вести

Николоски: Македонија е прва во регионот по број на починати и нови заразени од корона, а на дното по број на тестови на милион жители

Споредено со регионот, Македонија е на врвот на листата по број на починати и на заразени лица на милион жители,...
Вести

Каракамишева-Јовановска: Владата изворно, оригинерно нормирала нова ситуација што не е дозволено според мислењето на Уставниот суд

Тоа што јас од почеток го велам и пишувам во врска со уредбата со законска сила за прашањата поврзани со изборниот...