среда, 27 мај 2020

Вести

Грозданов: Хаосот во институциите го пренесоа во стопанството, испадна дека помошта од владата е скриен кредит којшто треба фирмите да го враќаат

Благоја Грозданов од Комората на сметководители, вечерва на Телевизија 24, ја критикуваше владата и институциите...
Вести

Гроздановски од Комората на сметководители: 11.5% од вкупната финансиска помош отишла само за 10 компании, владата ги прекомплицира сите процедури, институциите крајно некоординирани

Благоја Грозданов од Институтот за сметководители вечерва на Телевизија 24 со бројни критики кон владата за начинот...
Вести

Ангеловски: Субвенцијата од 14.500 денари ја добиле само 2.337 угостители, ова е многу мала бројка има огромен број фирми кои биле клалификувани, а не добиле помош

Мартин Ангеловски од Туристичко-угостителската комора при ССК, вечерва во Телевизија 24 истакна дека во моментов...
Вести

Чулев: Датумот за избори треба да биде во директна поврзаност со здравјето на граѓаните, а треба да има и меѓународен мониторинг

Министерот за внатрешни работи, Наќе Чулев смета дека одлуката за одредување на датум за одржување на парламентарни...