вторник, 24 септември 2019

Вести

Австралија: Македончињата од забавиште до 12-годишна возраст ќе го учат македонскиот јазик во училиштата на Нов Јужен Велс

Владата на Нов Јужен Велс во Австралија објави дека во наставниот план и програма за македонскиот јазик за првпат...
Вести

Адвокатот Тошковски: СЈО не поведе ниту една постапка против било која друга партија и нејзините членови освен за ВМРО-ДПМНЕ, ова ли е неселективна правда?

Адвокатот Панче Тошковски кој воедно е дел од преговарачкиот тим на ВМРО-ДПМНЕ за новиот Закон за обвнитествто...