вторник, 23 октомври 2018

Вести

Пандов: Историска е одлуката за разрешување или исклучување на членовите од ВМРО-ДПМНЕ, тие претставуваа бреме за партијата

Разрешувањето на дел од членовите на ВМРО-ДПМНЕ е поздравено од партиското челнство, но и од познавачите на состојбите. Политичкиот...
Вести

„ВМРО-ДПМНЕ е единствената политичка опција која има и сила, знаење, мотивација и човечки потенцијал да им стави крај на неправдите и на неуспехот на нашата татковина“

ВМРО-ДПМНЕ во Македонскиот народен театар го одбележа Денот на македонската револуционерна борба. На настанот...
Вести

Мицкоски: Го менуваат името затоа што тоа им е единствената политичка инвестиција која веруваат дека ќе ги спаси нивните политички кариери

Денес Македонија се соочува со сериозни предизвици и искушенија. Многумина од вас си го поставуваат прашањето...
Вести

Мицкоски: ВМРО е секој Македонец и тоа не е ексклузивно право на одредени луѓе, тоа му припаѓа на секој родољуб кој ја сака и почитува својата земја

Пред  точно 125 години се роди организацијата, се роди чуварот на Македонија во едни исклучителни околности, на...