вторник, 13 февруари 2018

Вести

Неофицијално- причината за смртта на планинарите на Кајмакчалан била хипотермија, телата утре ќе бидат предадени на семејствата

Се утврдуваат причините за несреќата, кој и каква одговорност ќе понесе, ќе соопшти Федерацијата на планинари....
Култура

Ја претставуваат Македонија ширум Европа со одлична улична уметност, за Министерството за култура “вредат“ нула денари

Уличните уметници од Македонија се дел од фестивалите ширум Европа и бележат одлични успеси. Но, за жал, граѓаните...
Вести

Мицкоски: На средбите со соговорниците ја потенцирам и потребата за поголема гласност за луѓето кои што се жртва на политичкиот терор од власта

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Хрстијан Мицкоски, во јавување во вестите на Канал 5 во врска со посетата на партиската...