закон за јазици

Пронајдени се 144 резултати на тема „закон за јазици“
Вести

Јанушев: Пратеници на СДСМ  не сакаа да гласаат, знаеа дека е погрешнa и процедурата и содржината на законот за јазици

СДСМ повеќе пати го враќаа законот за јазици и не го ставаа на гласање затоа што тие и внатре имаа проблем и нивните пратеници не сакаа...
Вести

Минов: Двојазичност каде што има нула Албанци не значи унапредување на правата на Албанците бидејќи таму нема Албанци

Ваков закон каков што се донесе на целата на територија во сите органи на сите нивоа, каде што има нула Албанци како што се Кавадарци,...
Вести

Собранието не работи според правото: Прво заобиколена процедура за Законот за јазици, сега не го почитува Законот при разрешување членови од Комисијата за инспекциски надзор

Собранието продолжува со праксата да ги заобиколува правните норми и пропишаните процедури со истите. Тоа го направи минатата недела...
Вести

Михајловски: Иванов е единствениот во овој момент кој работи според Уставот, законот и во интересот на граѓаните на Македонија

Ѓорѓе Иванов е единствениот во овој момент кој работи според Уставот, според законот и во интересот на граѓаните на Република Македонија...