македонски јазик

Пронајдени се 6 резултати на тема „македонски јазик“
Вести

Бугарска „Дума“ го негира македонскиот јазик: Дали Заев ќе отвори можност за надминување на лингвистичката параноја и враќање кон заедничките корени на јазикот ?

Бугарскиот весник „Дума“ во долг текст под наслов „Што е тоа македонски јазик“, објаснува кога и како бил создаден книжевниот јазик...