грција

Пронајдени се 200 резултати на тема „грција“
Вести

Како Грција ја замислува Македонија: Вардарска федерација поделена на четири кантони грчки, муслимански, српски и бугарски

На грчката национална телевизија беше прикажана карта од Македонија по теркот на Грција. Како Грција ја замислува нашата земја? Скопско...
Вести

Македонците малцинства колатерална штета: За само една година Заев се откажа од Егејските Македонците и од Македонците во Бугарија

Премиерот на Република Македонија вчера ја информираше јавноста дека Република Македонија и Република Грција постигнале договор околу...
Вести

Заев гледајќи ги во очи ги излажа граѓаните: Во 2016. кажа дека нема да има промена на Уставот, но не остана доследен на зборот (ВИДЕО)

Премиерот на Република Македонија, Зоран Заев едно ветуваше пред да стане премиер, сосем друго прави откако е дојден на власт. Тој во...