бугарија

Пронајдени се 21 резултати на тема „бугарија“
Вести

Македонците малцинства колатерална штета: За само една година Заев се откажа од Егејските Македонците и од Македонците во Бугарија

Премиерот на Република Македонија вчера ја информираше јавноста дека Република Македонија и Република Грција постигнале договор околу...
Вести

Димитров лаже дека двете страни биле подеднакво незадоволни: Националистите од Софија го поддржаа договорот за менување на македонската историја

Никола Димитров ја лаже македонската јавност дека договорот ги покрива нашите најважни национални интереси и ниту ние, ниту Бугарија...
Вести

Бугарска „Дума“ го негира македонскиот јазик: Дали Заев ќе отвори можност за надминување на лингвистичката параноја и враќање кон заедничките корени на јазикот ?

Бугарскиот весник „Дума“ во долг текст под наслов „Што е тоа македонски јазик“, објаснува кога и како бил создаден книжевниот јазик...