„За заедничка Македонија“: Заев или мисли дека ќе ги превесла партнерите од тиранската коалиција, или македонските граѓани пред кои ја даде оваа „заклетва“

Вести

Во продолжение следува интегрален текст од нивниот фејсбук статус. Но, на тој документ ги нема потписите на неговите...

„За заедничка Македонија“: Поднесуваме иницијатива за оценување на уставноста на изборот на Џафери, правната битка ќе биде нашето клучно оружје

Вести

-Да потсетиме, на 27ми април по прекинување со работа на седницата во 18 часот, без да се закаже нова, без да бидат...

„За заедничка Македонија“ денеска на дискусија за идните чекори: Сигурно е дека битката за правда и вистина продолжува, нашиот отпор е наша должност

Вести

Денешна активност на граѓанската иницијатива беше дискусија, на која се собраа поистакнатите членови на инцијативата,...

Дамовски: Народната тужба е роман за страдањето на народот под притисокот на политичките елити во Македонија и меѓународната заедница, правдата е достижна

Вести

-Денеска тие кршители на меѓународните права го држеа за раче уплашениот лажен претседател на Собрание. Сета оваа...