Ангелевска: Битола нема капацитет за да се приклучи кон стратегијата за мигранти, мора да се фокусираме на проблемите на граѓаните од општината

Вести

-Сочувствуваме со маката на овие луѓе, но општина Битола мора да се фокусира на проблемите на граѓаните од општината,...

Куманово: Заев, СДСМ и Владата ќе градат повеќе нови мигрантски населби и згради во Куманово, НВО со кампања за подготовка на теренот со наслов „Бегалци и кризи“

Вести

Преку кампања „Бегалци и кризи“, невладина организација ги подготвува граѓаните на Куманово за можна бегалска...

ОК на ВМРО-ДПМНЕ Кавадарци: Владата на СДС планира да направи мигрантска населба, но ние нема да дозволиме да се наруши безбедносната состојба во градот

Политика

-Градот Кавадарци исто како Гевгелија, Дојран, Битола и Прилеп е еден од градовите каде што СДСМ има намера да сместува...

Ѓорчев: Приоритет треба да бидат граѓаните на Република Македонија, Владата и СДСМ да ги повлечат стратегијата и акцискиот план за бегалци

Вести

-Баравме лично да дојдат, баравме лично да дојдат и Зоран Заев и Мила Царовска да ја објаснат нивната изјава минатата...

Ѓорчев: Граѓаните на Република Македонија треба да бидат приоритет на Владата на Заев, итно да се повлечат стратегијата и акцискиот план за мигранти, бегалци и странци

Вести

Ѓорчев посочи дека стратегијата и акциоскиот план ќе влијаат на иднината и буџетот на Министерството за труд...

ЦК на ВМРО-ДПМНЕ: Давање на државјанства на десетици илјади мигранти и нивно трајно населување ќе предизвика дисторзија на пазарот на работна сила

Политика

-ВМРО-ДПМНЕ укажува дека давање на државјанства на десетици илјади мигранти во Република Македонија и нивно трајно...

Влатко Ѓорчев: Со акцискиот план на Министерството за труд и социјална политика граѓаните на Република Македонија се маргинализирани и ставени настрана

Вести

Владата на ВМРО-ДПМНЕ Ѓочев истакна дека одговорно и хумано се грижеше за мигрантите и им беа задоволени сите...