Мирослав Шиповиќ директно го обвини Жерновски за корупција: Тој со своите пајташи направи договор за вонсудско порамнување на 1,5 милиони „евриќи“ во три рати, прекршен е законот

Вести

-Градоначалникот Андреј Жерновски, со своите пајташи си направил договор меѓу општина Центар и Градежна фирма...

ЈО молчи околу обвинувањето дека Жерновски зел поткуп од 200 илјади евра – градоначалникот ги отфрла тврдењата на Шиповиќ како циркузантски

Вести

Шиповиќ во изминатиот период го обвинуваше Жерновски за добиени 200 илјади евра за самостоен настап на локалните...

Шиповиќ обвинува за корупција: Се зборува дека Жерновски и Пенов добиле од газда на градежна фирма 200.000 евра за самостоен настап на локалните избори

Вести

Сепак, Шиповиќ кој минативе денови објави информации за нерационалното трошење на пари од страна на Жерновски,...

Трпески: Училиштата во Центар не се подготвени да ги примат учениците од септември, место да оди на одмор, Жерновски да се фати за работа

Скопје

Меѓутоа тој прашува што се случува со другите основни учишта. На вчерашната седница на Општина Центар, каде присуствувале...