Ванковска: Не само живот, туку и демократија дојде! Владејачката коалиција гласа против ЈАВНА дебата за Законот за јазици! Од кого се плашат!?

Вести

Не само живот, туку и демократија дојде! Владејачката коалиција гласа против ЈАВНА дебата за Законот за јазици!...

Костовски: Законот за двојазичност на СДС предвидува постапките пред нотар и извршител на територија на цела држава да бидат двојазични

Вести

Законот за двојазичност на СДС предвидува постапките пред нотар и извршител на територија на цела држава да бидат...

Повторно си го погази зборот: Заев потврди дека казни за непочитување на двојазичноста ќе има – 5.000 евра за институции, 5 плати за службеници

Вести

Заев на премиерската функција дојде без довербата од граѓаните кои го поразија на последните избори, па поради...

ДВОЈАЗИЧНОСТА НА ЗАЕВ НА ДЕЛО: Џафери го пречека дипломатскиот кор со „Përshëndetje“, Собранието почна да праќа двојазични соопштенија (ФОТО)

Вести

Претходно, соопштенија на македонски и на албански јазик почнаа да доаѓаат од Собранието, што не било случај досега....

Словенечка „Нова24“: Во Македонија врие – народот не го сака албанскиот за официјален јазик, ЕУ пробува да го наметне со мешање во внатрешната политика на државата

Вести

Во текстот се пишува и дека Македонците протестирале и на други 42 места ширум државата, покрај тоа го пречекаа...