Димовски побара широка дебата пред да се гласа двојазичноста, пратениците на СДСМ и албанските коалиционери инсистираат да гласаат денес

Вести

-Ова го барам заради две причини. Првата причина е затоа што беа направени катастрофални, свесни грешки во процедурата...

Неуставниот и репресивен Закон за јазици утре на главна расправа во Собранието, Заев и СДСМ ќе се обидат да дефокусираат со објавување на договорите на странските инвеститори

Вести

Тој најави дека Владата денес ќе ги објави договорите за субвенционирање што минатата власт ги случуваше со странските...

Димовски: Овој закон за јазици ги става во втор план граѓаните кои го зборуваат турскиот, босанскиот, српскиот, ромскиот и влашкиот јазик

Вести

Димовски нагласи дека овој закон ги загрозува останатите јазици на заедниците кои што се зборуваат во Република...