Во недела во црквата Св. Никола во Љубанци ќе се изврши осветување на новоизградената камбанерија и ќе се постави камен темелник за изградба на крстилница

Вести

Селото Љубанци се наоѓа во северозападниот дел на Скопската Котлина, на територијата на Општина Бутел, чиј атар...