Вести

ВИДЕО: Италијанска телевизија прикажа сведоштва на снајперисти, кои стрелаа врз луѓе на Мајдан

Италијански телевизиски канал прикажа документарен филм на Џанг Микалесино со сведоштва на снајперисти, кои убивале луѓе на Мајдан во Киев во 2014 година.

Филмот вели “Украина – скриени вистини”. Емитувањето на скандалозната лента мина со големо внимание на корисниците на Интернет.

Во Италија прикажаа документарец во кој учествуваат покајаните снајперисти кои убивале луѓе на Мајдан во Киев.

Двајца Грузијци и двајца Литванци под раководство на Украинец и Американец. Не Јанукович! Сето ова беше под раководство на истите демократски опозиционери, под крилото на Стејт департментот и ЕУ, ја заземале власта во Украина, пишува пратеникот од Народниот одбор на Донецк народна република Владислав Бередичевскија.

Снајперисти признаваат – по демонстрантите стрелале не луѓе на украинскиот претседател Јанукович, туку лица на лидерите на опозицијата, поддржани од ЕУ, пишува на социјалните мрежи италијански воен дописник.