Вести

Трагедија во Италија: Родители и дете загинаа откако паднаа во вулкански кратер

Три лица загинаа откако паднел во вулкански кратер во Поцуили во Италија.

 

Родители и нивниот 11 годишен син пропаднале во дупка во вулканот Солфатар. Според информациите од медиумите, најпрво паднало детето, а родителите загинале во обид да го спасат.

Нивниот друг син, кој има седум години и бил со нив е безбеден.

Солфатар е заспан вулкан кој повремено успушта пареа и гас.