Вести

Први фотографии од новиот терористички напад

Неколку луѓе се прободени денеска со нож во финскиот града Турку, соопшти полицијата која на напаѓачот му пукала во нога, па го уапсила.

Според тврдењата на очевидци напаѓачот извикувал „Алах Акбар“.

Според локалните медиуми, во нападот има најмалку шест жртви, меѓу кои и жена која туркала бебешка количка. Напаѓачот сеел крв со голем нож.

Финските медиуми претпоставуваат дека се работи за терористички напад. Медиумите пренесуваат изјави од очевидци кои виделе барем едно безживотно тело, како и уште неколку луѓе кои со повреди лежеле во центарот на Турку во кој живеат најмалку 200.000 лица.

Неофицијално, можно е да има повеќе напаѓачи