Вести

ОФИЦИЈАЛНО: Убиен е и последниот терорист од нападот во Барселона

Јунес Абујакиб, последниот од терористите кои извршија напад во Барселона е убиен во пресметка со полицијата.

Тоа го потврди шпанската полиција, која претходно ја извести јавноста дека во тек е акција во близина на Барселона.

Претходно некои каталонски медиуми јавуваа дека Абујакиб, кој е осомничен дека го возел комбето, всушност е уапсен.