Регион

ВИДЕО: „Торнадо“ во Србија го запре сообраќајот на автопат

На социјалните мрежи се појавивидео од страшното невреме, налик торнадо, кое вчера ја погоди Србија, забележао од автомобил кој среде ден се движел по автопатот Белград – Нови Сад.

Небото одеднаш се затемнило, а силниот ветер од левата страна прво ги натерал возачите да забават, за на крајот целосно да запрат бидејќи од прашината не се гледало ништо.

Корисникот на Фејсбук кој ја објавил снимката пишува дека драмата се случила на 17 септември.