Регион

Нова жртва од поларниот бран во Србија

Ледениот бран во Србија однесе неколку животи, па надлежните во Србија советуваат да не се излегува надвор без потреба.

 

srbija

Во село во близина на Пожаревац како последица на смрзнување починал 79 годишен маж.

Вонредна ситуација е прогласена во 13 општини. Завеани се голем број села, евакуирани 139 лица, а 73 возила биле извлечени откако се завеани на патиштата.