Регион

Кренале раце од борбата со водената стихија: Граѓаните во Задар се забавуваат на поплавените улици (ФОТО+ВИДЕО)

Додека поголемиот број на жители во Задар се во страв поради разорната поплава, некои од нив одлучиле да кренат раце од борбата со водената стихија и да сѐ свртат на шега.

 

Овогодинешниот хит на летото се големите гумени фламингоси на дување, а токму такви може да се најдат во центарот на Задар, низ поплавените улици, погледнете.