Регион

Хрватска за две блиндирани вип возила ќе плати 1.600000 евра

Хрватското министерство за внатрешни работи ќе набави две блинидирани мерцедес возила кои чина 1.600000 евра.Овие лимузини ќе служат за превоз на вио гости и ќе бидат од висока класа со балистичка заштита.

Возилата ќе можат да издржат рафали и да возат со издишани гуми.Ќе имаат и сензори за солзавец, како и опрема за самостојно гаснење на пожар.Силата на моторот ќе биде неверојатни 460 коњски сили.