Останати спортови

Одржан традиционалниот Карате куп „13 Ноември“

Во „Будо карате центарот Недеви“ во текот на вчерашниот ден се одржа традиционалниот карате куп „13 Ноември“ и државниот шампионат во фуку-го и ен-бу за сениори, јуниори, кадети и деца.

Победници по дисциплини и категории:

Фукуго-сениори/јуниори – Бојан Богдановиќ (Работнички);
Фукуго-сениори/јуниори – Мила Саздова (Работнички);

Ен-бу м/ж-сениори/јуниори – Работнички (М.Саздова/О.Тасевски);
Ен-бу м/ж-кадети  1.Работнички(М.Младеновска/Д.Влахо);

Фукуго-кадети – Димитри Влахо (Работнички);
Фукуго-кадети – Мила Младеновска (Скопје);

Ен-бу м/ж-деца – Скопје (М.Димковска/Н.Тасевски).

Купот “13 Ноември“ како и државниот шампионат беа организирани по повод празникот на Град Скопје.