Останати спортови

Од играчка, плачка: Во тепачка убиен светскиот првак во дигање тегови (ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО)

Голема трагедија во Русија. Светскиот првак во кревање тегови, Андреј Драчев почина во неделата навечер од последиците задобиени во улична тепачка.

Него пред еден ноќен локал во центарот на Хабаровска до смрт го претепа извесен ММА борец Анар Лакверанов.

До трагедијата дошло од банална причина, кога под дејство на поголема колична алкохол се расправале кој спорт е подобар и пожесток, кревањето тегови или кик- боксот (ММА).

За да одлучат договориле пресметка за да се види кој е појак и Драчев обложувањето го платил со живот, откако по неколку брутални удари во главата е превез во болница, но за жал било предоцна.