ТВ

Приказната за Шенка Колозова (ВИДЕО)

Познатата македонска актерка Шенка Колозова ја доби наградата „Почесен граѓанин на Општина Пробиштип“. Наградата и беше доделена во неделата, на 27 август во нејзиното родно место – Пробиштип.

Преку видео е претставена нејзината долгогодишна кариера, збогатено со интересните приказни за заедничкиот живот со нејзиниот брат Стојан Стефановски, режисерот на македонските народни приказни
Драган Вељановски, како и нејзините колеги Ванчо Петрушевски, Гоце Тодоровски, Љубомир Бојковски, Дубравка Киселичка и Владимир Дојчиновски.