Познати

ШОК: Беше една од најзгодните тенисерки, погледнете како изгледа денес со 120 килограми! (ФОТО)

Некогашната тенисерка Јелена Докиќ води голема животна битка, поради проблемите со тироидната жлезда се здебели 60 килограми.

– Мојата тежина се дуплираше, во однос на тоа колку килограми имав додека играв тенис, – открила за медиулите Јелена.

Поради покачената телесна тежина таа не можела да прави никаква физичка активност.

– Не можев да правам ништо, не можев да трчам , да играм тенис, да скокам и да се качувам по скали, а сето тоа поради тероидната жлезда. На почетокот не можев ниту да одам. Долго време не сум имала никаква физичка активност. Ми требаше многу време за да загубам 25 килограмии па да почнам по малку и полека да трчам- рекла таа.

Откако постигнала тежина од 120 килограми таа почнала и да внимава на исхраната, и успеала да намали 30 килограми.

– Сега сум само на половина пат. Сакам да се вратам на нивото на кое што бев, меѓутоа не се работи само за намалување на тежина туки и промена на начинот на живот. Ова е психолошка борба- рекла Јелена.