Познати

Потресно писмо од девојката која го обвини Роналдо дека ја силувал

Скандалот наводно се случил ноќта меѓу 12 и 13 јуни 2009 година во Лас вегас, а откриен бил, како што пренесуваат медиумите, во рамки на проектот „Фудбал ликс“.

– Ми пријде отпозади, со бела бројаница околу вратот. Упорно врескав „не, не, не“ и те преколнував да престанеш, никогаш во животот не сум била така исплашена – навела жртвата во потресното писмо упатено до славниот фудбалер и додала дека би сакала да може на светот да му каже кој е тој всушност.

По доаѓањто во апартманот, Роналдо ја повикал девојката да му се придружи во џакузи. И дал костим за капење, тргнал по неа додека се пресоблекувала и тогаш ја бакнал, но тоа не му било доволно – стоело во текстот на „Шпигл“.

Иако ја прифатила спогодбата, една година после сексуалниот напад девојката се поколебала што ги земала парите во замена за нејзиното молчење.

– Не ми требаат твоите пари, сакам правда, но правда во овој случај нема, јас повеќе не сум истата личност која што бев претходно. Денес би ја повлекла својата одлука, помина една година откако ме силуваше. Се надевам дека научи нешто од твоите грешки! Никогаш не земај толку лесно живот на некоја жена како што го направи тоа со мене – заклучила жртвата во своето емотивно обраќање до Кристијано Роналдо.

Скандалот наводно се случил ноќта меѓу 12 и 13 јуни 2009 година во Лас вегас, а откриен бил, како што пренесуваат медиумите, во рамки на проектот „Фудбал ликс“.